您现在的位置:考酷网 > 四六级 > 英语四级 > 英语四级阅读 > 正文

2017年12月英语四级仔细阅读练习题:抚养孩子

来源:考酷网整理    2017-07-26 22:57:32   【四六级咨询QQ:2231225305】
考酷网分享一篇关于《抚养孩子》的2017年12月大学英语四级仔细阅读练习题及参考答案(7月26日)如下,希望对考生提高英语四级阅读能力有所帮助,仅供参考。

  英语四级仔细阅读题:

  It’s no secret that many children would be healthier and happier with adoptive parents than with the parents that nature dealt them、That’s especially true of children who remain in abusive homes because the law blindly favors biological parents、It’s also true of children who suffer for years in foster homes because of parents who can’t or won’t care for them but refuse to give up custody rights。
  Fourteen-year-old Kimberly Mays fits neither description,but her recent court victory could eventually help children who do、Kimberly has been the object of an angry custody baffle between the man who raised herand her biological parents,with whom she has never lived、A Florida judge ruled that the teenager can remain with the only father she’s ever known and that her biological parents have "no legal claim" on her。The ruling,though it may yet be reversed,sets aside the principle that biology is the primary determinant of parentage、That’s an important development,one that’s long overdue。
  Shortly after birth in December 1978,Kimberly Mays and another infant were mistakenly switched and sent home with the wrong parents、Kimberly’s biological parents,Ernest and Regina Twigg,received a child who died of a heart disease in 1988、Medical tests showed that the child wasn’t the Twiggs’ own daughter,but Kimt only was,thus sparking a custody battle with Robert Mays、In 1989,the two families agreed that Mr。Mays would maintain custody with the Twiggs getting visiting fights、Those rights were ended when Mr、Mays decided that Kimberly was being harmed。
  The decision to leave Kimberly with Mr、Mays rendered her suit debated、But the judge made clear that Kimberly did have standing to sue on her own behalf、Thus he made clear that she was more than just property to be handled as adults saw fit。
  Certainly,the biological link between parent and child is fundamental、But biological parents aren’t always preferable to adoptive ones,and biological parentage does not convey an absolute ownership that cancels all the rights of children。

  参考词汇:foster homes (收养孩子的家庭) custody (监护) sue ( 起诉)

  阅读练习:
  1、What was the primary consideration in the Florida judge’s ruling?
  A、The biological link。
  B、The child’s benefits。
  C。The traditional practice。
  D、The parents’ feelings。
  2、We can learn from the Kimberly case that
  A、children are more than just personal possessions of their parents
  B、the biological link between parent and child should be emphasized
  C、foster homes bring children more pain and suffering than care
  D、biological parents shouldn’t claim custody rights after their child is adopted
  3、The Twiggs claimed custody rights to Kimberly because
  A、they found her unhappy in Mr、Mays’ custody
  B、they regarded her as their property
  C、they were her biological parents
  D、they felt guilty about their past mistake
  4、Kimberly had been given to Mr、Mays
  A、by sheer accident
  B、out of charity
  C、at his request
  D、for better care
  5、The author’s attitude towards the judge’s ruling could be described as
  A、doubtful
  B、Critical
  C、cautious
  D、supportive

  参考答案:考酷网整理
  1、选择B。推理判断。根据第2段最后一句“女孩被判给她认识的父亲,即养父,而非生父”,以及全文的最后一句中all the rights of children,可以推断出是从孩子本身的利益出发的,所以选B而排除选项A。
  2、选择A。事实细节。根据倒数第2段最后一句“金伯莉不仅仅是大人们觉得合适就可以随意处置的“财产”可知a与该句相符,其中的personal possessions为原文中property的同义表达。
  3、选择C。事实细节。本文第4段第2、3句指出“金伯莉的亲生父母,欧内斯特和里贾纳·特维格,、医学测试显示……金伯莉才是他们的孩子,从而引发了特维格夫妇与罗伯特·梅斯之间的监护权争讼案”,由此可知,C选项与之相符。
  4、选择A。事实细节。第4段第1句提到,金伯莉·梅斯与另一名婴儿被阴差阳错地调换了,她们跟着不是自己亲生父母的人一起回了家,由此可知A选项正确。
  5、选择D。观点态度。在最后一段作者用But转折句说明自己的观点,即“但生身父母并不总是比养父母更合适”,可得知作者是支持法官将金伯莉判给其养父的。

查看更多大学英语四级阅读习题请各位考生访问考酷网Www_KaoCool_Net

【版权声明】如果英语四六级考试网所转载内容不慎侵犯了您的权益,请与我们联系(QQ 2231225305),考酷网将会及时处理。如果转载考酷网内容,请标明出处。